Krydderier

spice-370114_1920

Krydderier er noget som vi bruger utroligt meget i dag, i vores madlavning. Det giver også god mening, da vi gør det for at fremme smagen af en given ret. Vi tænker nok ikke så meget over det, men krydderier har været noget som mennesket har brugt i mange tusinde år. Der er blandt andet beviser for, at der er skrevet om krydderier tilbage omkring 2700 f.Kr. Så man må sige, at det er noget vi holder af. Dengang blev flere krydderier set mere som medicinske remedier, men som tiden gik, så har vi fået øjnene op for, at de ikke nødvendigvis har de store helbredsmæssige ændringer på vores kroppe, men ganske enkelt får mad til at smage bedre, hvis man blander de rigtige krydderier og mad i de rigtige mængder. Selvfølgelig er der nogle krydderier, der har positive virkninger på dit helbred, men i dag er det ikke alle, der tænker på det, men mest bare går op i om det smager godt. Nogle krydderier kan for eksempel sætte gang i din forbrænding, så du forbrænder mere fedt, og det kan også fremme fordøjelsen. Andre krydderier, som ingefær og bukkehorn, er endda sat i forbindelse med at kunne forebygge hjerteanfald.

Populære krydderier, som har sundhedsmæssige fordele er blandt andet;

Chili – Det er godt for blodcirkulationen og er med til at forebygge blodpropper og mavesår, ved at dræbe bakterier og regulere kolesterol i dit blod.

Ingefær – Er lidt smertestillende og menes at have en effekt på blodtrykket. Det skulle også have en virkning på køre- og søsyge, samt have en reel virkning på nogle gigtformer.

Kanel – Også kaldet livets krydderi – Efter et måltid sker der en stigning i dit blodsukkerniveau, kanel går ind og reducerer denne stigning.

Gurkemeje – Den kan forhindre dannelsen af frie radikaler, som kan være skyld i kredsløbssygdomme.

Kardemomme – Det er godt mod dårlig ånde, hovedpine, dårlig fordøjelse og oppustethed.

Koriander – Det virker mildt beroligende og fordøjelsesfremmende.

Det var lige et udsnit af nogle af de krydderier, som har en positiv virkning på dit helbred. Du er selvfølgelig klar over, at man kan få krydderier mange steder, både i supermarkeder og på nettet. Der er mange steder at vælge imellem, så det er bare at gå på jagt. Der findes mange flere krydderier, som har andre egenskaber, og hvis du har fået vakt interessen i forhold til, hvilke krydderier du måske skal spise flere af, så vil kan du jo med rette google det. Der findes mange hjemmesider, som både sælger og rådgiver omkring krydderiers egenskaber. Det er selvfølgelig ekstra godt, når et krydderi både smager godt, og kan fremme sit helbred. God fornøjelse med at finde de rigtige krydderier for dig.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *